SKOTSK HJORTHUND

KENNEL DRAKEVING

Liten uppfödning av Skotsk hjorthund i hemmiljö, beläget i Långshyttan utanför Hedemora, hemsida:
www.skotskhjorthund.se


Det går otroligt bra för Ruts kullsystrar på utställning. Senaste nytt är Cert för Failté Romhat Alba. Grattis! På hjorthundsklubbens sida kan ni läsa resultaten. Hon blev även BIS 3 och jag är mycket stolt över att jag har en hund från Failté Romhat.


Planerad valpkull 2019


I December bör Rut komma i löp och har vi tur så blir det en lyckad parning med den tilltänkte hanen Lazarus 
( klicka på respektive namn för att se deras linjer )
Skotsk hjorthund är en lugn ras som inte hetsar upp sig i onödan. Inomhus märker man knappt av den. Annat blir det om den ser en hare eller ett rådjur ute, då får man se en helt annan sida av den. De bör få springa av sig på en åker ett par gånger i veckan så är den nöjd. Det är en snäll och trygg hund som inte bråkar i onödan, den har inget 'muck' i generna helt enkelt.

Dessa hundar växer overkligt fort. Det är viktigt att ge rätt foder så att valpen inte växer sönder. Rut väger idag ca 40 kg och är i normalt hull. Den växande valpen och kanske även den vuxna hunden skall helst undvika trappor, i alla fall när den växer. Bor du i lägenhet utan hiss så är detta inte en ras jag rekommenderar. Om du bor i lägenhet måste kunna vara säker på att du klarar av att åka hiss med en så pass stor hund och ofta tillsammans med andra. Dessa hundar är stora och kan inte vikas ihop.

Jag kommer själv välja ut valpköpare när det blir dags, är man intresserad så är man hjärtligt välkommen att höra av sig redan nu. Dock bestäms inget förrän valparna är födda. Däremot går det bra att träffas innan och träffa Rut så hinner jag bilda mig en uppfattning om Er i god tid. Maila gärna och berätta om dig/er, gärna till utställningsintresserad men ej krav. Viktigast är att valparna får ett tryggt och bra, livslångt hem fullt av kärlek.

Den som vill kan följa Rut på Instagram & Facebook där hon har sin egen sida. Välkommen!
Ruah and me 12th of July, 2016
FAILTÉ ROMHAT RUAH alias RUT

2016 åkte jag ända till kennel Failté Romhat i Skåne för att hämta min allra första hjorthund. Det året var mitt sista år som artist och jag behövde något annat i livet. Det blev en liten Rut, född 1 Maj.

Skotsk hjorthund är för mig den ultimata sällskapshunden. Kravlösa, gör som den själv vill utan att vara på något sätt jobbig eller besvärlig - tvärtom. En oerhört behaglig, mild, mjuk och fin ras som är nöjda med sällskap, soffhäng och en trädgård att lulla runt i. Social, glad, snäll och trygg. Detta är inte någon ras man tränar vare sig lydnad eller agility med. Den som tror man att 'man kan visst' och skall överbevisa - de är helt fel ute. Dessa hundar nöjer sig med att följa sin ägare utan att man behöver göra något nämnvärt. Jag älskar min Rut - ÄLSKAR ÄLSKAR ÄLSKAR ( *läs: avgudar ). Med tiden så har känslan och drömmen av att ta en kull valpar på min underbara hjorthund vuxit fram. En dröm som faktiskt är på väg att bli sann.

Kommentarer

Populära inlägg

Fyll i formuläret så återkommer jag så snart jag kan!

Namn

E-post *

Meddelande *