BÖCKER

Det gömda rummet (2017)

Utkast:


"Modern stod gömd bakom gardinen i köket och bevittnade allting. Föraktet mot pojken växte inom henne. Det var pojkens fel att hennes man inte såg henne. Det var sonens fel att maken inte gjorde sin plikt som äkta man och gjorde henne med barn, så som man och kvinna skall leva tillsammans i sitt äktenskap. Hon blev rasande och vände all sin ilska mot Sonny. Hon gick in på kammaren för slippa se hur hennes man föredrog sonen och försökte att lugna ner sig. Hon stoppade handen i fickan och fingrade på nyckeln. Hon tog den i handen och kramade den så hårt att knogarna vitnade. Efter en stund hörde hon hur ytterdörren öppnades och hennes man ropade:
  -Anita, jag är hemma!
  Hon hörde hur han gick in i rummet, öppnade barskåpet och korkade upp en flaska whisky.
Hon gick ner för trappan, rak i ryggen som alltid, mötte den sargade sonen i köket och lät honom inte komma undan. Hon tog tag i hans kläder och drog honom med sig mot trappan. Sonny hade så ont efter faderns övergrepp att han knappt kunde röra sig och blev hängande efter sin mor som lyckades svepa undan tavlan från väggen och låsa upp, i en enda invand rörelse, innan han ens hann upp på fötter ordentligt.
 -Djävulens avkomma - må du renas i mörkret! väste hon innan hon låste om honom och lät nyckeln glida tillbaka ner i fickan igen."


"Det gömda rummet" är Robin Drakevings kritikerrosade debutroman och det är den första delen i en miniserie om två i genren deckare/thriller.


Köp den på Adlibris eller Bokus!Följ mig på sociala medier författare Robin Drakeving, official:


Instagram klicka här & Facebook klicka här.


Kommentarer

Populära inlägg

Fyll i formuläret så återkommer jag så snart jag kan!

Namn

E-post *

Meddelande *