Idag får jag nycklarna till nya huset

Jag vaknade halv fyra. Efter en timmes snurrande så gick jag upp, det gick helt inte att somna om.
Lite för mycket spänningar och mycket som skall planeras och ordnas -  idag får jag nämligen nycklarna till nya huset i Grängesberg!
Igår kväll fick jag klart att allt var i sin ordning och jag satte fart att packa bilen. Det må vara den minsta lilla skåpbil man någonsin sett den lilla Nemon men det är inte klokt vad den sväljer mycket. Det är ett fint litet hus som jag fick till ett förmånligt pris mot att de slapp flyttstädningen och därmed blev det lättare med snabbt tillträde. Det unga paret mötte jag upp vid stugan i Onsdags för att de hade ingen möjlighet att köra ner från Hälsingland idag ( idag = den stora bankdagen ). Det kändes viktigt för mig att träffa dem och det märktes att de verkligen älskat sitt lilla hus.
Att flytta in i ett hus som är fullt av kärlek redan känns fantastiskt. Mindre fantastiskt att börja med att städa kanske men det är det värt.
  -Herrejösses, det är ju en baggis!
  Känslan att få fira in nyåret i f.d banvaktarstugan tillsammans med hundarna känns nästan overklig. Men innan Nyår så hinner jag flytta in med hundarna OCH fira jul ihop med världens bästa mamsegull som kommer med tåget den 23 Dec...
Det är knappt jag fattar hur allt det här gått till, men till har det gått. Det har gått med en rasande fart allting från i November när jag och tittade och 5 ½ veckor senare har jag in princip flyttat in. Knappt jag själv hänger mä i svängarna! Det har gått med en rasande fart och allt har bara löst sig.
Några stora möbler blir kvar i Långshyttan tills jag får hjälp med dem plus att jag inte får plats med allt heller utan får helt enkelt sälja någon soffa. Det är inte hela världen.
I Onsdags fick jag hjälp av en musiker-kollega att köra lite möbler som fick plats i hans caddy. Vi lastade ur snabbt och effektivt på löpande band, så som man är van när man lastar ur till spelning typ. Snabbt som ögat stack vi in till Jysk i Ludvika så jag kunde köpta mig en billig resårsäng, tillbaka till stugan, in med sängen sen hem till Långshyttan igen. Idag går nästa lass och med det lasset kan jag känna att jag faktiskt flyttar in. Det är bara hundarna och mitt sov-täcke kvar att hämta. Vi får se om jag orkar köra en vända till på kvällningen eller om jag åker på Lördag morgon. Med tanke på att jag vaknade halv fyra så kommer jag nog tuppa av när jag kommer hem till dem. Måste hinna handla mat också - idag. Det är soprent i skåpen, jag har lyckats äta ur ordentligt. PLUS att jag måste köpa pellets så jag har värme i stugan över helgerna. Det är ganska tight planerat, så att säga. Dagen började redan halv fem med att jag tömde frysen och la allt längst bak i skåpet på bilen. Tre hundar vaknade och hängde med ut, varav två av dem kände för att väcka hela kvarteret. Suck på dem, men men det kan vara bra att ha skälliga hundar när man bor lite mer off. Tror inte någon av hundarna eg vill gå upp före åtta och då är det rastarrundor som gäller, sen runt 9 rullar jag iväg. Börjar med att handla mat. Det finns bara plats för två pappkassar i framsätet sen är det så knökfullt det kan bli. Sen ett stopp på apoteket och köpa Adaptil, sen är det banken i Grängesberg kl 11.30 som gäller och skriva papper + få nycklarna till huset. Därifrån åker jag direkt till stugan, lastar ur allting ensam och sedan åker jag in till Ludvika och köper några säckar pellets, tillbaka till stugan, lasta ur och sedan hem till hundarna igen! Det känns redan nu som jag kommer slockna på tröskeln när jag kommer tillbaka till Långshyttan.  Men nog skall det här gå. Det blir länge för snuttjullarna idag men de klarar sig bra själva, så länge jag har dem två och två nu när Rut löper och allting.
2019 kommer de få en egen skog att springa i då tomten är 4.500 kvadratmeter och mestdels skogs- och naturtomt. Det blir att stängsla in hela baletten så fort tjälen gått ur marken i vår.

Bastu
Ser fram emot att få ta min första bastu på åratal, låta värmen mjuka upp alla mina stela muskler och leder, öppna dörren och slänga mig i snön för att sedan sätta mig i bastun igen. Fast det där med att rulla mig i snön tror jag kanske jag hoppar över - jag menar hundar har en förmåga att lämna gul snö efter sig överallt...
Värme är oerhört är skönt för reumatisk/fibro värk och det fanns till och med ett litet badkar badrummet. Extremt litet badkar men jag är ju väldigt liten så det funkar säkert alldeles utmärkt. Tror det blir premiärbastu på min födelsedag 27:e Dec faktiskt. Har lite annat att stå i tills dess kan man säga.

Fredag flytta. Lördag flytta-in-städa och skura allt allt, skåp, hyllor, fönster, bänkar. ALLT. Sen packa upp lite lådor och tvätta upp det som behövs tvättas upp. Söndag hämta mamma vid tåget i Hedemora. Måndag Julafton. Sen är det inget planerat förrän den 26: igen då skjutsar jag mamma till tåget igen. 27:e Dec födelsedag. Sen är det liksom Nyår plötsligt.

Nu är det dags att sätta fart med den här dagen och jag önskar alla en fin dag - ta det lugnt därute!

//Robin Drakeving

Kommentarer

Populära inlägg

Fyll i formuläret så återkommer jag så snart jag kan!

Namn

E-post *

Meddelande *